Szőlőliget_A_

Egy új lakónegyedbe tervezett 2 szintes ikerház mindkét lakásának belsőépítészeti tervezésére kaptunk felkérést. A lakások alapterülete ~200 m2. Az ikerház ezen fele egy 3 fős család számára készült. A megrendelő ízlésének megfelelően a lakást klasszikus, visszafogottabb szín- és formavilággal terveztük. A ház egyik különlegessége, hogy kifejezetten megrendelői kérésre nagy belmagassággal rendelkezik.
A központi tér mellett a földszinten helyet kapott egy komplett, külön utcai bejárattal, előtérrel és mosdóval rendelkező dolgozóblokk. A dolgozó munkavégzésen kívül edzésre szolgál rendszeresen, valamint időnként vendégszobaként is funkcionál. Hogy minden funkciónak megfeleljen a szoba, a kanapéból ágyazhatót választottunk és az íróasztalt, ahol 3 embernek el kell férnie, felhajthatóra terveztük.
A nappaliban megrendelői igény volt egy nagyobb, nyitott könyvespolc kialakítása, ahova egy, a megrendelő számára fontos gyűjtemény kerül. A tv alatti komód megvilágított részébe és az étkezőasztal melletti egyik vitrinbe nagyméretű, különleges ásványok kerülnek. Az étkezőben az egyik oldali leülést a kanapéval egybeépített paddal oldottuk meg, így mindenhol nagyvonalú közlekedő maradhatott, összhangban a nagy belmagassággal.
Az előtérben a nappalival szomszédos válaszfalat az építész tervektől eltérően elhagytuk, így nagyobb mélységű beépített szekrényt lehetett kialakítani. A lépcső induló lépcsőfokát kétszeresére növeltük és egy lebegő komóddal építettük egybe.
Az emeleten találhatók -egy tágas előtérből nyílóan- a fürdők és 3 lakószoba. Az egyik hálóban egy elegáns üveg-acél szerkezetű gardrób is helyet kapott.
A földszinti központi tér nagyméretű, részben fedett teraszra nyílik. Itt a kültéri étkezőn, lounge-on kívül egy kültéri masszázsmedence is található. A tervezés részeként a kert végében még elhelyeztünk egy fedett, nyitott kültéri konyhát a hozzá tartozó ~10 m2-es tárolóval együtt.

Render_ Zengővári Attila

Dátum_ 2021