Nyuszi str_

Ezeket a látványterveket ingatlanértékesítési céllal készítettük el egy megrendelőnknek. Az alapvető cél az volt, hogy a fő funkciókat tekintve az eredetileg 2 szobából és szeparált konyha-étkezőből álló teret fellazítsuk és egy szobával kibővítsük. A nehézséget az jelentette, hogy a hosszúkás téglalap alaprajzú lakásban a bejárati ajtó és a lakás legértékesebb, legnaposabb része a tér két végpontján helyezkedik el. A lakószobákat továbbra is a bejárattól vezető folyosó mellé telepítettük, ahogy az eredeti lakásban is volt, de egy optikai trükkel azt a hatást keltettük, mintha a két szoba egy, a tér közepén álló blokk lenne és nem egy zárt térrész, ami mellett egy szűk folyosó vezet a fő lakótérbe. Ezt a hatást úgy értük el, hogy a válaszfalakban egy-egy teljesen üvegezett szakaszt, ajtót alakítottunk ki azon a részen, ahol a homlokzati főfalhoz csatlakoznak. Így a homlokzati falnál állva a nappaliból el lehet látni a leghátsó szobáig. A két szoba közötti üvegezett rész is ajtóként szolgál, ami praktikus lehet, ha az egyik szoba dolgozó vagy gyerekszoba, a másik szoba pedig hálószoba, de ez az üvegszakasz fix is lehet. Az üvegezett részek elé függöny is behúzható, ha szükség van optikai zárásra. Ennek a tömbnek a légiesítését szolgálja még a lábazatba rejtett világítás is.

Ebbe a blokkba integrálva jelenik meg a folyosó felől az előszobaszekrény és a konyha is, a szobák felől pedig a belső beépített szekrények.

A nappaliban a meglévő állapot szerint a középfőfalban található volt egy falfülke (korábban nyílás), amit mi egy rejtett tv-s fal kialakítására használtunk fel.

A nappali végfalán az ablak alatt egy multifunkcionális térrészt alakítottunk ki: a fal teljes hosszában húzódó bútor szolgálhat dolgozóasztalként, padként (pl. olvasáshoz), lerakóként, az alatta lévő tárolók pedig igény esetén kihúzhatóak és felhasználhatók plusz ülőbútorként.

 

Dátum_ 2018