DVSC_

A debreceni Nagyerdei Stadion kiemelt tereire készítettünk látványtervek segítségével koncepciótervet. A tervezésben érintett területek a nagy kiállítótér, a trófeaterem, a vip bejárat és közlekedő, a játékos kijáró és az ide vezető játékosöltözői folyosó voltak.
A nagy kiállítótérnél az alapvető elképzelés egy olyan kiállítótér kialakítása volt, amely lépcsőzetes, ívesen átforduló oldalfalaival egy stadion lelátójára emlékeztet. A lépcsőzetes kiképzés és ezáltal a fix magasságú felületek lehetőséget nyújtottak a a futballklub történelmét bemutató képes, szöveges vagy tárgyi kiállítási anyag rendezett kihelyezésére. A falak előtt fut a fő kiállítási útvonal, ez az útvonal öleli körbe a kiállítást kiegészítő, műfűvel borított és víztiszta üveg alapú posztamenseket. A posztamensek egyéb relikviák kiállítására szolgál, valamint információs pontokat és egy rendhagyó méretű csocsóasztalt foglalnak magukba.
A trófeaterem, más néven kis kiállítótér, alaphelyzetben a csapat történetéhez kapcsolódó kupák, trófeák, kisebb képi anyagok bemutatására szolgál. Meccsek végeztével ezen a téren keresztül hagyják el az épületet a játékosok, így ilyen alkalmakkor ez a tér biztosít terepet a játékosok és a sajtósok találkozására, interjúk, felvételek készítésére. A fésűs alakban álló, de forgatható és kihajtható magas kiállítótáblákat ilyenkor beforgatják egy síkba, ami tömör hátfalat biztosít a játékosok fotózásához és interjúvolásához.
A játékos kijáró az a hely, ahol a játékosok a pályára lépés előtt gyülekeznek, ezért ez pszichés szempontból kiemelkedő jelentőségű terület. Alapvető funkciója, hogy képi, hangi és egyéb elemekkel, effektekkel a játékosokat a játékra, küzdelemre hangolja, lelkesedésüket, teljesítőképességüket a maximumra fokozza.
A játékos kijárót megelőző térszakasz az öltözői folyosó. Ennek feladata, hogy ezt a felfokozott hangulatot már a kivonulás alatt előkészítse, megalapozza.

 

Építészet_ BORD Építész Stúdió

 

Dátum_ 2015